Kategorier
Ideer & teknik Ruffen

Fönsterbyte till plexiglas

Om du inte vill byta till glas och aluminiumramar utan vill behålla plexiglasrutor är tillvägagångsättet: ta bort spränglisten (vit eller svart) Med en skruvmejsel eller bättre däcksverktyg för cykeldäck. Kräng försiktigt loss plexiglasrutorna ur gummilisten. Använd rutan som mall för att beställa ny ruta hos glasmästaren ( i mitt fall Berts Glas i Stenungssund) de flesta rutor är 4 eller 5 mm i plexi. Det är en kletig historia betylgummit kommer att finnas överallt, använd bomullstrasor och kemisk bensin för rengöring. Om du behöver lossa och täta om gummilisten mot skrovet använd sikaflex för att återmontera rutan. Täta med sika på insidan mot rutan. Köp ny spränglist på Watski (där finns även ny gummilist om du behöver byta.)

Verktyg: cykeldäcksverktyg som är billigast. Såga av ändsidan som ska vara mot cykeleker och sätt på ett trähandtag genom att använda ett handtag gjort av 25mm rundstav. Borra ett hål för att montera verktyget i rundstaven. Det finns färdiga verktyg på Watski för ca 600: