Kategorier
Seglingsträffar

Vårsegling 2017

Det kommer mera ….     men här är lite bilder så länge.

Och så var det kappsegling ….

Västkustmästerskapen för Marieholm 20 genomfördes under Eskaderseglingen, 14 juni 2017. Årets tappra deltagare samlades på redden utanför Lysekil. Banans sträckning var med start från en linje mellan Kent Mattsons Rånäsjulle den blåa Suecia och fyren Släggabåden och tillbaks efter rundning av skäret Gråben i motsols varv vid inloppet till Skaftöränna. I en stilla läns drog startfältet sakta iväg mot Gråben. Efter rundning av Gråben ökade vinden en aning och det blev att kryssa tillbaka till Släggabåden. Årets vinnare blev Lars Pamp i 383 Pampita. Lars som tog sin första inteckning i Eskaderns vandringspris är en styv seglare och segrade aningen innan Mats Jardin i 1040 Lisa som blev en stark tvåa med två inteckningar sedan tidigare i priset. God trea blev Birger Wahlman i 115 Lilleputt. Birger deltog för första gången och visade stora färdigheter i seglingens ädla konst.
4. Willy och Gunnel Nilsson i 773 Anna II 5. Steve Dempe och Bertil Ahlstrand i 28 Röde Orm 6. Janne Fredriksson i 706 Nuggla 7. Inge och Ingela Berndtsson i 896 Ingrid 8. Björn Helgesson i 479 Passaross 9. Leif Hjerpe i 437 Teresia 10. Göran, Lars och Sebastian Falke i 629 Ellen 11. Ulf Johansson och Bosse Olsson i 563 Britta 12. Gunnar Grimby i 243 Sea Horse Lars Nordström i 442 Gallmåven fick bryta p.g.a. fallbrott men med gemensamma krafter från övriga i Eskadern fixades Lars fall vid natthamnen på Malmön.