Kategorier
Ideer & teknik Säkerhet Stuvning

Lättåtkomlig båtshake

IMG_3712

Att snabbt ha tillgång till en lång båtshake kan vara praktiskt i situationer som när man har tappat en pryl i vattnet, skall bära ifrån eller dra sig intill brygga eller klippa, få loss tamp som sitter i propellern eller att bära ifrån vid grundstötning. Men då krävs att båtshaken är lättillgänglig samtidigt som den behöver vara ur vägen i vanliga fall.

Så här har jag gjort:

Jag har en nästan 2 meter lång båtshake som jag förvarar stående längs med toppvantet. Jag har fäst en rostfri schackel runt toppvantet. Jag sticker in spetsen på båtshaken där (se bild). Båtshaken står med roten nere på däck. Där har jag en liten tamp med krok som jag fäster runt staget (vantskruvsskyddet) och säkrar med en krok. På så sätt är det väldigt lätt att få fram båtshaken och den är ur vägen när den inte används.

Agneta medlem nr 48