Kategorier
Seglingsträffar

Flottiljseglingen i Kullavik augusti 2015

Seglingen skulle ha genomförts den 8 augusti och 6 st M20:or var anmälda att deltaga. Tyvärr fick vi blåsa av mötet p.g.a. utlovade hårda vindbyar under dagen. Men vi annonserade om att det fanns en reservdag, nämligen den 22 augusti. Nytt utrop skickades och ringdes ut i början av vecka 32 till de tidigare anmälda om att träffas vid hamnkontoret i Kullavik på lördagen kl 10 för bestämmande av seglingsmål. 3 båtar bemannades och stävade ut ur hamnen vid halv elva tiden i konkurrens med regionskvalet för optimistseglare. Det blev motorgång i en vind från sydväst om ca 2 m/s mot Valö fyr och vidare förbi Kungsö till Manneskären. Vädret var perfekt för bad under en klar sol och sedan öppnades medförda matsäckar.

Vi fem deltagare hade en fin sikt ut över Vinga Sand i den lätta vinden men blev stundtals irriterade över snabba stora motorbåtar som drog upp svall mot ön. Pratet fortsatte på ön fram mot halv fyra då vi lättade ankar och seglandes begav oss hemåt. Mats lyckades få upp två fina makrillar innan vinden avtog och skrotade. Segling byttes mot motorgång och vid femtiden var vi i hemmahamnen igen, nöjda och belåtna efter en fin dag på havet.

Dessutom hade vattenlinjen och del av båtbotten blivit tvättade från grönalger och annan beväxning på alla tre båtarna ute vid skäret i det 20-gradiga havsvattnet.

Göran