Kategorier
Navigation

Smartphone som GPS-plotter i båten

Telefonen kan vara ett alternativ till GPS-kartplotter, eftersom telefon är enklare och ljusstarkare. Dessutom kan man få fin synskärpa, då man kan hålla den i handen och sedan lägga undan den i fickan eller i fack då man inte använder den. Vad gäller skärmstorlek så är ju större skärm desto bättre översikt (men det är ju bra om den passar i jackfickan). Att ha någon typ av vattenskyddande fodral är också lämpligt. Nedan några förslag på appar för navigation. Även om sjökort kan instalerras på telefon (och iPAD) så är det ett måste att ha sjökort i båten.

Navigations-appar

Bland navigations-apparna  märks ENIRO och ENIRO PÅ SJÖN vilka är gratis, sedan har vi 88SEA, SEA PILOT och NAVIONICS vilka kostar mera. SEA PILOT har t.ex möjlighet till AIS via SIM-kortet.