Kategorier
Ideer & teknik Rigg & segel

Trasslande rullfockslina – råd från Plastimo

Lars Pamp  jag har varit i kontakt med Plastimo i Henån angående trassel med inrullningslinan. Tony på Plastimo rekommenderade att man köper en extra trumspade och monterar så att man har två stycken. Detta förhindrar att linan spårar ur. Se bild. Rek lina diameter 4 , 5, och 6 mm. Tillbehöret inklusive linförare (säljes bara ihop) kostar 104 kronor plus moms . Hjertmans i Sisjön har två stycken trumspadar i lager för närvarande men kan beställa mer. lasse tror säkert att denna lösning kommer att fungera.FullSizeRender

 

 

 

 

 

Som vanligt på tekniska mötet var diskussionen livlig. En fråga som enagerade meddelmmarna var problemet med att lina ”ramlade av” trissan. Man diskuterades vilket rullfock-systemet om är bäst i detta avseende: Plastimo eller Furlex.
Medlem # 120, Kjell, har löst detta med jälp av plexiglas.

Plexiglas som böjts runt lintrumman hindrar linan att halka ut. Kjell W Medlem #120
Plexiglas som böjts runt lintrumman hindrar linan att halka ut. Kjell W Medlem #120