Kategorier
Seglingsträffar

Utkäften 2012

Flottiljsegling med Marstrands-Tjörns- och Tumleheds-flottiljerna 4/8 2012.

Lördagen den 4 augusti var vi ett antal entusiaster som såg fram emot att träffas på Eskaderns sommarsegling. Vi kom ifrån öst och väst men även några norrifrån. Årets val blev favorit i repris, Utkäften strax söder om Marstrand.

Bo Håkan och Lars hade ringt och Steve hade skickat vykort till sina flottiljer för att uppmuntra till eskaderträff. Vi blev 19 själar, inklusive hunden Kalle, som i 10 båtar vid 12-13 tiden ankrade upp längst in i viken vid Utkäften. Vädret på förmiddagen gav en mycket god segelvind för dem som inte hade motvind, ca 6-7 m/s. Lite sol och mycket moln., några droppar regn hann också komma.

Efter en enastående hjälpsamhet från alla vid tillägningen längst in i viken, debarkerades båtarna och vi hade en skön eftermiddag tillsammans med prat och mat. Steve passade på att fråga runt om fler träffar i eskaderns regi ”typ” en vinterträff, kan det vara något? Något som de flesta kunde tänka sig. Det blir i så fall något för styrelsen att planera inför kommande år. Mörka moln drog in vid 15-tiden och vi kunde bevittna en mindre tromb innan regnet kom. Men efter en kort tids väntan tills vädret blev bättre, kunde vi bryta upp vid 16-tiden för att gå mot respektive hemmahamn. Många hade nog förväntat sig en god seglats hem men med det fina eftermiddagsvädret mojnade vinden snabbt och just epitetet ”liten motorseglare” om MS-20 gjorde sig nog tillrätta.. Själv revade jag, norr om Åstol startade motvilligt utombordaren när loggen visade på 0.2 kn och det hade gått två timmar sen vi passerade Sillsund.

 

Janne Fredriksson medlem 159 i en S-20