Kategorier
Seglingsträffar

Lysekil 2012

Seglingsträff Lysekilsflottiljen 4 augusti 2012.

SMHI:s prognos var inte helt upplyftande. Men nu är det en gång för alla så med det väder som prognoseras för Lysekil inte alltid gäller en liten bit västerut i skärgården. Prognosen för frisk vind stämde bra men vi fick strålande solsken för det mesta. Tack vare vinden valde jag en alternativ förtöjningsplats ett par kabellängder från den angivna så det var inga problem att hitta rätt. Vi låg alla fint förtöjda i ståltenar med vinden rakt förifrån.

Först dök Gunnar Z upp och en halvtimme senare Gunnar A från Stenungsund med sin mycket uppdaterade ”Vindros”. Ombord på Vindros fanns mycket intressanta lösningar att insupa. Snart fick vi ta paus för mat och dryck och en fika med påtår och därefter fortsatte båtsynen. När så klockan närmade sig 15 fann de båda Gunnar det för gott att segla hemåt och när de båda kommit sig iväg i god ordning lättade även vi ankar och stävade hemåt.

Väl mött 2013 önskar Claes A.