Kategorier
Seglingsträffar

Marstrand 2009

Flottiljmöte Marstrand 22 augusti 2009.

Marstrandsflottiljen är en levande flottilj

Som vanligt var vår flottiljchef Bo-Håkan på alerten och fylld av entusiasm. Hans biträde Bengt J. svarade som vanligt för Tjörnverksamheten. Detta år skickade vi dessutom ut en personlig inbjudan till alla flottiljmedlemmar och hoppades på stort deltagande.

Självfallet kom många entusiaster till Utkäften, alldeles ost om Sillesund. Dagen startade med hyggligt väder och bra bärande vindar såväl från Tjörn som Götenborgs norra skärgård.

Bo Håkan hade engagerat Gunnar G. och de var båda på plats för att ordna plats åt alla. Vi kom inglidande den ene efter den andre och till sist var vi 14 båtar i bassängen. Ett härligt gäng med båtar i alla färger. Bo-Håkan samlade alla på en grön plätt och i demokratisk anda beslutade han, att vi skulle äta lunch först och att vi därefter skulle vi vila en stund, prata med varandra och beundra alla de vackra Marieholm-båtarna. Trevligt samspråk och igenkännande leenden.

Vi hade stor åldersspridning bland besättningarna; den yngste skepparen var 20 + och den äldste 80+. Undrar vilka segel- eller motorbåtsklubbar kan skryta med en sådan bredd Efter lite regndroppar i en passerande front, så kom solen tillbaka men livgivande ljus och värme. Vi seglade ut tillsammans och alla passade på att ta bilder till årets almanacka.