Kategorier
Seglingsträffar

Hafsmöte 2009

Styrelsens möte till havs 23-25 juli 2009

Eskaderns styrelse har haft som intention att årligen träffas till havs i Göteborgs skärgård. Inte alltid har vädret medgett någon träff och en och annan styrelsemedlem har förhindrats av olika orsaker. Till årets möte hade jag själv sedan länge planerat att delta med båt. Trots en distans enkel väg om ca 40 sjömil.

Klockan 12 träffades vi alla i Tumleheds båthamn för att ta oss vidare till något trevligt ställe att avnjuta lunch. Vi hamnade till slut i Rörö gästhamn. Efter att i goda vänners lag intagit lättare förtäring beslutades att segla Rörö runt medsols. Tyvärr hade nu vinden friskat så detta ej var lämpligt att genomföra. Beslöts att hitta en passande gästhamn för natten. Det blev Hyppeln som fick ta emot sex M-20. En trevlig gästhamn med grillar, bänkar och bord. Föst en eller ett par wiskey ombord på Krabaten där vi stundtals var fem i ruffen och två i sittbrunnen. Grillarna tändes och efter en stund fräste köttbitarna där. Mat och vin avnjöts, ett annat sällskap sjöng samt spelade dragspel. Vår sekreterare uppvaktades något försenat på sin högtidsdag.

Alltför snabbt går tiden då man trivs och har roligt, snart var det tid att törna in. För min egen del siktade jag på att göra hemresan i en etapp och därför ge mig av tidigt. Avgick 06.35 och ankom Lysekil 20.10.

av Claes