Kategorier
Träffreportage

Bryggmöte i Lysekil 2010

Onsdagen den 9/6 bjöd på växlande molnighet och laber bris. Hur många skulle komma till detta bryggmöte? Det visade sig som vanligt att en stor skara entusiaster dök upp. Somliga med båt, så långt ifrån som Kullavik. Mötet gästades alltså av ”gubbseglarna” från Göteborgstrakten med inte mindre än sex båtar. Från trakten lade tre båtar sig vid bryggan, inalles nio båtar att besöka och bese. Många intressanta tekniska lösningar och uppfinningar att studera.

Efter ett tag var det dags att få något till livs. I anslutning till gästhamnen finns Bengts Fisks Skaldjurscafé som till specialpris serverade en laxtallrik av utmärkt kvalité till mötets besökare.

När även detta var avklarat ville Göteborgarna och några till göra ett studiebesök i undertecknads tryckeri och så genomfördes. Jag berättade lite om hur grafisk produktion går till idag och lite om hur det var igår. Få branscher har gått igenom en så omtumlande utveckling de senaste åren som den grafiska. Detta har naturligtvis att göra med den långtgående datoriseringen.

medlem#22 Claes A