Kategorier
Seglingsträffar

Skaftö 2009

Flottiljsegling Skaftöflottiljen 2009

Vi har nu haft otur med vädret tre flottiljseglingar i rad. Inbjudan hade inte enbart gått ut till betalande medlemmar utan även ett flertal andra ägare till Marieholm20-båtar hade bjudits in. Förutom mig själv kom dock endast en medlem. Andra fann för gott att hålla sig hemma i stugvärmen. Och det var begripligt.Medlem #65 och jag hade en trevlig pratstund över kaffe och bulle. När klockan närmade sig 13 och ingen annan dök upp tyckte vi att det var dags att ge oss av hemåt.

På hemvägen blev det så lite äventyr; jag lade märke till två motorkryssare på väg norrut utanför Valboholmen. Nästa gång jag tittade åt deras håll hade den första båten fått en rejäl grundkänning mellan Fockeskär och Makrillskär. Jag satte full fart mot haveristen för att, om nödvändigt, assistera på olika sätt.

Genomförde tre försök att dra loss men han stod för hårt på så SSRS i Smögen fick larmas (jag kan avslöja att det är ganska påfrestande att manövrera över grundet där vattendjupet varierar mellan 0,3-2,4 m). Snart fortsatte jag min resa hemåt utan att ha gått på själv.