Kategorier
Seglingsträffar

Donsö 2004

Göteborgsflottiljens seglingsmöte

Den 7 augusti träffades vi i Donsö hamn. Sex båtar mötte upp denna soliga och varma dag. Stig Jonason, Lars Iggström, Göran Falke, Folke Lindh, delägarna Roland Larsson och Göran Pettersson med fruar Viola och Kristina samt Mats och Eva Jardin.

Vi alla samlades över en fika på kajen och gick igenom dagens tema som var kappsegling från Donsö förbi Fjordholmarna och målgång i Vrångö hamn. Ett nyuppsatt vandringspris hägrade för vinnaren. Ett startförsök gjordes men seglingen fick tyvärr avbrytas på grund av för lite vind. Det blev motorgång till Vrångös ombyggda hamn som tidigare i år invigdes av kungen.

Efter hamnbesöket gick vi till Lökholmen och lotsades mycket förnämligt av Stig och Göran förbi alla besvärliga grund till en härlig plats på öns norra del. Vi badade i 23-gradigt vatten, grillade och åt vår lunch och hade det väldigt trivsamt tillsammans. Det blev mycket prat om båtar och utrustning och vi beundrade Lars fantastiskt fina träinredning i ruffen.

Nöjda med en av sommarens bästa dagar skildes vi åt sent på eftermiddagen. Stig samt Göran, som hämtat upp sin fru i Kullavik, stannade över natten på Lökholmen.

En mysig dag som förgylldes extra av våra deltagande kvinnor.

Mats jardin