Kategorier
Seglingsträffar

Bassholmen 2004

Lysekilsflottiljens seglingsträff 7 augusti 2004

Äntligen blev det så SOMMAR. Enastående fint väder och dessutom båtmöte/seglingsträff för Lysekilsflottiljen. Som vanligt samlades vi på Bassholmens brygga. Åtta båtar kom till slut, med medlemsnummer: 3, 4, 22, 25, 31, 39, 51 och 122. Nytt för i år var inte bara flottiljchefen Olle utan också det att vi bröt upp från Bassholmen för att avsegla till Skallhavet, innanför Islandsberg. Färden gick för motor genom Vägeröds ränna och fram till Ellösefjorden. Där hissade de mer seglingsvana sina segel och kryssade under mer än 30 min mot den ljumma vinden en distansminut in mot Skallhavet.

Efter att ha förtöjt släpade vi oss upp på berget och njöt där av medhavd kost samt en fantastisk utsikt. Från vårt matställe såg vi Rågårdsvik, Ellös samt Gullholmen. Efter en hel del båtprat sattes kursen mot hemmahamnen. Denna dag kommer vi att bevara länge i vårt minne.

Väl mött nästa år önskar Olle & Claes