Kategorier
Träffreportage

Hasses sjöbod 2003

Tekniska mötet i Hasses sjöbod 23 oktober 2003

Egentligen vet man inte vad det är som gör att Marieholm 20-ägarna är så ivriga att veta mera – inte kan det väl vara tid och datum – ty trots att kallelsen innehållit uppgifter av kontroversiellt slag såsom dag, datum och tid – så kom dom ändå.

Det var medlemmar från Lysekil, från Marstrand från norra Halland och från Göteborg – alla kom de för att söka upp Lundbyhamnen och kajen där ”Ingo” ligger, ledda av marschaller och plakat. Som vanligt var det fullt av folk minst 25 personer, som trängdes bland linor, schacklar, rep och bottenfärger.

Kvällen började med att styrelsen informerade om senaste nytt, tog upp anmälningar till almanackan 2004, visade upp en halvmodell, som sänts som varuprov från Härnösand och Christer Westman, delade ut de nya vykorten som Claes och Leif fixat med hjälp av sitt företag, Carlaförlaget, i Lysekil.

 

.

Därefter blev det yrkesmässig demonstration av fallrepsknopar, vajersplits mm i ”Lennarts hörna” hos Hasses. Lennart själv var i toppform och visade hur man tar sig igenom de klurigaste vajrar med spik, så att man kan splejsa ihop vajer med halända. Ett sådant yrkesskickligt hopkommet storfall rör sig om en sex-sjuhundra kronor och då, garanterade Lennart, håller det för alla påfrestningar under lång tid.

Stumma av beundran samlades vi sedan runt avdelningen båtbottenfärger, där Per, som äger Hasses sjöbod, berättade om nya och gamla bottenfärger. Här hade många erfarenheter att delge varandra och sedan alla sagt sitt i ärendet blev det kaffe med bullar, som Björn och Steve hade ordnat med och Lars N antecknade alla, som ville förbeställa almanackan 2004. Claes tog in ”tävlingsbilder” och sade sig vara nöjd med mångfalden vad gällde motiv och uppfinningsrikedom.

Kvällen avslutades med att alla, som behövde någonting till sin båt lättade på plånboken och gjorde fördelaktiga inköp i butiken eftersom det var rea på allting.

Några gjorde inköp, trots att de inte behövde något av bara farten t ex ordföranden, som köpte skotskena mm till sin nyuppfunna skotbänk.

Så vandrade vi ut i förvinternatten – det var köldrekord i Göteborg den här dagen men vi tänkte på en kommande vår och sommar.

Det som gladde styrelsen mest av allt var att några , som frågat efter nästa möte och fått svaret – nästa möte är årsmötet i april – skakade på huvudet fällde upp rockkragen och muttrade – ”Det är alldeles för långt mellan mötena”-

Men så är det – man skall bara träffas när det är som roligast.