Kategorier
Seglingsträffar

Eskadersegling till Läsö 7-9 juli 2003

Eskadersegling till Läsö 7-9 juli 2003

Egentligen skulle rubriken blivit ­ Drömmar, förhoppningar-visioner och realism.

Söndagen den 6:te juli var det gott väder i Bohuslän och vi stävade alla med stora förhoppningar och visioner till Hönö Klåva för samling av såväl båtar som tankar i den härliga kvällsbrisen. Bland entusiasterna fanns ensamseglare, familjer och båtar med barnbarn- alla väl medvetna om utsända säkerhetsregler och laddade till tänderna. Här sågs ”Mamse”, ”Passaross”, ”Sea Horse”, ”Gallmåven”, ”Dorran”, ”Anna II”, och ”Eva” och ”Röde Orm”. ”Ammi” med besättning skulle möta upp utanför Tistlarna måndag förmiddag. Tyvärr hade vi fått återbud från Bengt Johanssons ”Treva” och Anders Lerviks ”NN”. Hade alla kunnat komma hade vi blivit 11 båtar ­ nu blev vi 9 båtar ­fantastiskt !!!!!! På kvällen samlades alla besättningar vid Fiskerimuseet och gick igenom kurser och gjorde upp om spelreglerna ­ sista båt är i centrum.

Så kom måndagen 7 juli med mörka moln och frisk vind från V/SV. Vi startade och gick mot Vinga yttre angöring ­ skumpade, spanade fixade och surrade allt löst. Väl Utanför Vinga beslöt vi oss för att avbryta Läsöplanerna och segla inomskärs istället ­ dock inte ”Sea Horse” som försvann i fjärran mot Läsö. Vi övriga gick till Styrsö Bratten ­ slappnade av och bestämde oss för Hisingen runt istället- ett gott val.

Vi paraderade i Göteborgs hamn och tog oss upp till Kungälv i motström ­ men fick uppleva en fantastisk tur ­ tillsammans. Jerome K Jerome och tre män i en båt hade blivit avundsjuka om, de varit med. Om aftonen blev det allmän rundgång och spännande möten människor emellan.

På den tredje dagen uppstod alla igen och hade en genomgång av spinnackers på slänten nedanför den väldiga fästningen och sedan ”kast loss” för att få broöppning vid fästningsholmen och en älvinspirerad färd på Nordre Älv i medström och gott väder. Vi stannade till i Kornhall för avsked och ”goa ” leenden innan alla försvann var för sig i virrvarret på Björlanda Kile. Detta gav mersmak tycket vi alla och hoppas på ny eskadersegling 2004. De förhoppningsfulla med besättningar var: Bo Håkan Johansson, Björn Helgesson, Lars Nordström, Willy Nilsson, Esbjörn Vannerus, Peter Bengtsson, Gunnar Grimby, Lars Belin och Steve Dempe.