Kategorier
Seglingsträffar

Bassholmen 2003

Lysekilsflottiljens seglingsträff 2003

Så blev det äntligen äntligen lördagen den 26 juli och seglingsträff i Lysekilsflottiljen. Många hade kallats men få kunde närvara. Regnet och väderleksprognosen gjorde nog sitt för att decimera deltagarantalet. Men de riktiga entusiasterna kom till Bassholmen. När jag som flottiljledare anlände kl 11.15 fanns redan medlemmarna 4 och 83 på plats. Senare anlände 23, 51, 52 och 60. Fler än 6 båtar blev vi inte i regnet.
Marianne, som tagit med sig en bekant som är MS20-spekulant, fick i regnet hjälp av Olle och mig själv att få ordning på sitt rullfocksbeslag som monterats felaktigt. Anders B bistod med delar.
Senare intog vi medhavd lunch sittande på vandrarhemmets uteservering. Mycket prat om marieholmsbåtar och en hel del skepparhistorier. Skepparmötet gav vid handen att flera behövde lämna träffen ganska tidigt så vi beslutade att stanna där vi var. Nu gavs tid till båtsyn och Olle lade sista handen på Mariannes båt där han med van hand ordnade till storskot och kick. Andra kollade bl a Anders fiffiga dirk, Ingvars storsegelarrangemang och egentillverkade rullfocksbeslag mm.

Vid 16.30-tiden blev det så uppbrott i lägret, andra åtaganden väntade. Vi som gick ut på Gullmaren mötte ett intensivt regnväder med tillhörande vindbyar.

 

Väl mött nästa år önskar Claes, plats meddelas senare.