Kategorier
Träffreportage

Tumlehed 2003

Bryggmöte i Tumlehed 10 juni 2003

En gråmulen tisdag samlades vi i båthamnen i Tumlehed till försommarens båtmöte. Det är alltid spännande att få se andras Marieholmare och alltid lika trevligt att träffa medlemar i förskingringen. Förväntningarna infriades; många trevliga ”gubbar” mötte upp och dessutom kunde vi beskåda en MS-20 i ett enastående fint skick. Allt renoverat/byggt av ägaren Lars Iggström. Inredningen har underkastats en totalrenovering där så mycket bytts ut och nykonstruerats att man nästan kan tala om en helt ny inredning .För att se bilder kan ni klicka HÄR.

Vi besåg även värdens (Björn H) MS-20 med MD6B. Båtens förreägare köpte den utan inombordare och monterade in den tvåcylindriga dieseln själv. Björn hade intressanta och fiffiga idéer som nämns på annat ställe på hemsidan. När vi skådat färdigt båtarna bjöds vi på korv med bröd och läsk och sedan kaffe med kaka. Det var lite kallt i blåsten och en och annan ångrade nog den lätta klädseln.

Ulf T från Ljungsbro informerade om viktigheten i ett klanderfritt elsystem avseende laddning av t ex dubbla batterier. Informationen var huvudsakligen riktad till dem med motorer som utrustats med växelströmsgeneratorer. Ulf hade även kopierat upp intressant information om moderna batteriladdare, Skyllermarks laddnings-system/kablar samt förslag på elsystem. Den intresserade kan även besöka Firma Skyllermarks Pressar AB.

Klockan gick allt för fort även detta båtmöte och det var dax att bryta upp. Vi tackar för ett trevligt båtmöte 2003.