Kategorier
Seglingsträffar

Bassholmen 2002

Lysekilsflottiljens seglingsträff juli 2002

Lördagen den 27/7 samlades vi från Lysekilsflottiljen till seglingsträff på Bassholmen. Västkustsommaren är ett faktum. Utmärkt seglingsvind har fört de flesta deltagarna till Bassholmens brygga. En efter en anländer så totalt nio av de finaste båtar man kan tänka. Först på plan var fam Jonsson med sin beige MS nr 50 som de nyligen köpt, dom kom redan på fredag från Ljungskile.

Efter en stund kommer så en annan beige MS. Det ser ut att vara ont om bryggplatser, skepparn låter båten driva sakta ut med bryggan, se där – en plats. En snabb motor-manöver avslöjar att detta är Anders B som bytt till 14 hkr Nanni Diesel. Vattnet forsar vid propellern och han glider in och förtöjer. Deras båt blev väl synad av alla intresserade; Ny motor och drivlina samt ny rostfri tank med el tankmätare. Anders hade låtit nya tanken ha samma diameter som originalet men ökat längden så volymen blev ca 30 liter.

Än så länge bara MS, kommer inga andra varianter? Jodå, efter ett tag anländer fam Södervall från Kristinehamn (hemmahamn Hunnebostrand) och även Kassören Olle med sina, med kluriga lösningar försedda, S-20. Se på avdelingarna Stuvning och Ruff på hemsidans avdeling för Idéer. Södervalls båt har en unik rigg som tydligen bara blev ett experiment från fabriken. Längre och annorlunda mast och större segel.

Vid tvåtiden var det dax för gemensam lunch i det gröna tillsammans med getingar, fästingar och trevliga människor. När alla var mätta och belåtna blev det en enklare frågelek. Men kanske inte så enkla frågor, 11 rätt av 13 var max. De fyra första rätta svaren tillföll alla fam Brandbergs båt. Alla deltagande lyckades knipa till sej priser som bl a bestod i: Inplastade sjökort, Instruktionsbok MS-20, flerfunktionsknivar, vykort, rufflampor mm.

Vid femtiden blev det så uppbrott i lägret -många ville hem eller iväg på annat.

Väl mött nästa år önskar Claes.

Här några interna länkar:

Slangstumpen Däck S-20 Toa S-20 Stuvfack S-20 Lucka S-20 Bord S-20 /fixa detta/