Kategorier
Seglingsträffar

Eskadersegling Juni 2022

Till juni-seglingen kom 8 båtar. Start i Skärhamn och sedan gick seglatsen till Lysekil, Hunnebostrand, Hållö och Gullholmen.

Årets eskadersegling i juni gick i Evert Taubes kölvatten, utifrån David Anthins bok ”På kryss med Taube”. Vi hae tänkt samling och uppstart till lunch på söndagen den 12 juni i Marstrand. Redan från start visade väderleksrapporterna att det planerade programmet inte gick att hålla.
Verkligheten bjöd inte på något strålande väder utan mest som blåst och strålar av regn. Björn fick förhinder och kunde inte delta så Ulf blev ensam eskaderledare med alla
beslut som detta gav.

Smögen i fonden

Vädret till trots blev det fina seglingar och upplevelser.
Men stackars Janne hade otur för när han hade tagit sikte in mot Lysekil, i en större dyning tappade han balansen och lyckades förvandla sin ovikbara Samsungmobil, som han hade i bakfickan, till en vikbar dito, när rumpan kraschade in i sittbrunnssargen. Kanske inte så lyckat om han enbart hade haft navigation via mobilapp, något att tänka på.