Kategorier
Ideer & teknik Ruffen

Läsbelysning i ruffen

Magnus Sterky har ordnat läsbelysning i ruffen med sådana här lampor. De består av U-profiler av teak (Biltema) samt LED-lister samt en ministrömbrytare. LED-listen och teaklisten kapas i lagom längd (vissa LED-lister går på 12VDC) och dessa samt strömbrytaren fästes med smältlim i listens urtag. Listen skall var lite längre än övrigt så det finns plats för skruvar upp mot hyllorna i båten.
På bilden skymtar även de nya kraftiga vinkeljärnen för undervanten. Efter tillpassning så skyddstejpas ytan runt, och hela utrymmet mellan järnen och däcket fylls med epoxispackel. Överskottet tas bort och tejpen dras bort innan spacklet härdat.

Magnus använde en trasig tumstock för att hitta vinkeln. Horisontella delen under däck skall vara bredare. Sen bad jag en verkstad göra dem av 4mm syrafast. Hålet för öglebulten märktes ut med att hålla järnet på plats med bulten borta, och en penna ned genom bulthålet. Man måste vara två för detta.