Kategorier
Kuriosa

Marieholm M20 – en ny modell i Mariehom20-familjen

Janne Karlsson har gjort om en MS20 till en motorbåt!

Det är bara att konstatera att vi har en  flexibel båttyp och är man kreativ så finns inga begränsningar. Så

IMGP2265

här berättar Janne:

Jag tyckte båten såg trevlig och mycket praktisk ut och en ren motorbåt är mycket dyrare, så jag tänkte att tar jag bort allt med segling och kapar av kölen 30 cm så får jag en fin motorbåt och det blev jättebra. Har ett djupgående på ca 60 cm idag. Den går kanonfint i vattnet och drar knappt någon diesel vid körning i ca 4 knop mycket nöjd med båten.
Men det var svårt att kapa av kölen, det var gjutjärn i mitten och vanliga kapskivor för stål fungerade inte så bra, hoppade och skar inte bra, jag kollade efter bättre kapskivor och hittade en som det stod sten och gjutjärn på, så jag provade med vanliga stenskivor och det fungerade bättre.
Bifogar en bild på när den är klar och står på kärran.