Kategorier
Däck och brunn Ideer & teknik

Nya Gummilister till luckorna i sittbrunnen

Gummi åldras och slits och för att förhindra att det läcker ner i backkistorna kan det vara lämpligt att byta gummilisterna. Så här gjorde vi Agneta Dalväg och Daniel Smedbro:Först beställde vi gummilister från Kuntze.

Capture http://Www.kuntze.se

Listerna kom på posten några dagar efter beställningen. Det här är 503 Cellband Special som passar:

Artikelnummer 503-2010, 20 mm bred och 10 mm tjock.

25m meter kostade 800 kr.  Eftersom det räcker mer en väl kan man dela lister med någon klubbmedlem.

Sedan är det bara att riva bort de gamla listerna. Det satt kvar gammalt klister som man måste skrapa och slipa bort. Någon typ av lösningsmedel typ aceton eller bensin kan också behövas. En vass kniv och ett skärblad behövs också. Det gäller att de nya listerna hamnar på rätt ställe. Det kan man följande sätt: Skicka ner en smidig i person med en penna i backkistan. Stäng locket. Den smidige ritar med en snickarpenna runt kanten på locket. Öppna och släpp ut den smidige. Skär till listerna och sätt fast gummilisterna. Det enkelt eftersom de är självhäftande. Sedan stänger luckorna mjukt och fint. Tips: skruva åt gångjärnen på luckorna innan du sätter dit lister.