Kategorier
Kuriosa

Nu är PAMPITA klar

Lasse  missade Eskadern  fick inte båten färdig i tid.

”Jag har i vinter renskrapat botten och epoxibehandlat botten, bytt trasiga roderbultar då flera stycken var av. Köpte nya av Göran Helmer i Strömstad. Jag har sytt om alla sömmar på Sprayhooden. Motorbyte och renovering av en Yanmar 2 gm 2020 byte av topplockspackning fräsning av ventilsäten slipning av ventiler gjort i ordning spridare byggt om bränsletank. Sedan visade det sig att proppelleraxeln var för kort och hade fel koning. Köpte en ny axel från Rohdal marin Lidköping. Monterade vab filter. Byten från en fullt fungerande Penta Md 1 B.

Monterade rullfock märke Plastimo och bytte förstag. Har köpt nya Radian segel från North Sails Göteborg.

Pampita seglade första gången i sommar lördagen den 5 juli 2014 med nya segel och ny motor . Provseglingen gick över förväntan! Lite krängning och en fin gång enl gps så gick det mellan 4,5 och 5,5 knop !”

Seglarhälsningar från Ms 20 nr 383 Pampitabild