Kategorier
Seglingsträffar

Lysekil 2011

Seglingsträff Lysekilsflottiljen 13 augusti 2011.

Vi hade i allafall tur med vädret…

Antalet deltagande båtar i Lysekilsflottiljens seglingsträffar har under åren varit vikande.Det kom i alla fall dubbelt så många båtar som 2009, om vi räknar in den Johnsson 23 som medlemmen Ingemar bytt upp/ned sig till. Tre fot längre än en MS-20 men otroligt mycket rymligare och dessutom en betydligt bättre seglare. Men detta vet vi, som är rättrogna, sedan länge. Man har inte en MS-20 för att den är rymlig och tar god höjd.

Vi åt och fikade, diskuterade båtmarknaden där det idag tycks vara nästan omöjligt att sälja en begagnad (segel)båt. Många trodde att båtintresset fått vika för husbilen, som är betydligt okänsligare för dåligt sommarväder och dessutom kan bära dig genom hela Europa.