Kategorier
Träffreportage

Bryggmöte 2011

Bryggmöte 2011 Kuling.

Det blåste småspik hela tiden. Men hela 24 entusiastiska medlemmar mötte upp i Tumleheds småbåtshamn. Vi hälsades välkomna av ordförande Steve D och värden Björn H. Björns båt stod ännu på land så vi passade på att syna hans MS-20 ”Passaross”. Ägaren före Björn (förste ägaren) beställde båten utan inombordare och lät ett varv installera en Volvo Penta MD6B. Passaross är mycket fin i gelkoten men liksom de flesta båtar i denna ålder har Passaross många lager bottenfärg som dessutom på många ställen flagnat.

Efter båtsynen föredrog ordföranden i Mossens bryggförening kring turerna vid upprättandet av en miljöanpassad spolplatta. Alla båtar som lyfts ur vattnet måste ovillkorligen högtryckstvättas på denna platta. Spolvattnet renas effektivt av den moderna filteranläggningen och restvattnet är så rent att det i princip kan drickas.

Vår ordförande visade därefter sin mast vilken han utfört en del arbete på. Bl a byte av storfall till Dyneema (terylene) istället för vajern med halända av rep vilket var original. Sedan var det dags för korvgrillning. I avgiften ingick utlottning av ett fint stearinljus som vinst

. Sedan hett kaffe med kanelgiffel vilket värmde fint. Det blev, trots ett späckat program, tid över till utbyte av erfarenheter och båtprat.

Så småningom blev det dags för uppbrott och det var skönta att sätta på värmen i bilen på hemresan..