Kategorier
Seglingsträffar

Donsö 2008

Donsöflottiljen, Kullavik den 19 juli 2008

Den här gången valde vi att träffas i Kullavik för att segla och testa våra seglingskunskaper och båtar. Vinden var dock för kraftig för att det skulle bli trevligt med segling. Vi var fem båtar med Stig Jonason, Leif Hjerpe, Anna och Mikael Mestre med barn, Eva och Mats Jardin, Ingemar Nordlund och Göran Falke.

Tillsammans beslöt vi att gå med motor inomskärs norrut. Vi hade valt ut två alternativa naturhamnar. Ingen av dessa blev bra utan till slut lade vi till vid de idylliska öarna Brända Skären strax utanför Smithska udden. Sunneskärs Båtsällskap har en brygga där som vi välvilligt fick lägga till vid.

Nu smakade picknickorgen och den ljumma ölen utmärkt. Trevliga båtvänner, en solglimt ibland och en saltstänkt vind – härligt.

Hemgång för fyra båtar mot Kullavik i motvind på drygt 10 m/s. Dock känns det tryggt i våra stadiga Marieholmsbåtar. Idag har jag lärt mig ett nytt namn för denna förnämliga båt och det är ”Havsrullator”. Inte illa.

 

Mats Jardin