Kategorier
Seglingsträffar

Styrsö – Donsö 2006

 

Flottiljmöte på Donsö den 15 juli.

Denna fina dag var vi fem båtar som träffadas i Donsö hamn. Barbro och Stig J, Berit och Göran V, Ulla och Märt V, Eva och Mats J samt Roland L med Robert och en ung grabb från Egypten.

Vi trängde ihop oss vid ett bord på kajen och fikade. Vindarna var alltför svaga för segling och vi bestämde oss för att med motor ta oss till ett par småöar vid Måvholmen. Detta gick ju nu inte. Vi var ju inte de enda som tyckte att detta var en bra plats. Stig som nästan känner varenda plats i södra skärgården lotsade oss till en bra plats på Lökholmens östra sida. Vi badade och lunchade. Erfarenheter utbyttes. Roland visade sin GPS kopplad till en laptop med sjökort. Stig berättade hur han hissade storseglet från sittbrunnen och visade en smart lösning på dirken.

Märt monterade sitt omsydda segel till den nya rullfocken. Av Göran som hade mycket att berätta om Donsö fick vi en katalog ”Donsöfartyg ­ förr och nu”.

En trivsam och härlig dag. Senare på eftermiddagen skildes vi åt och seglade hem i lätta vindar.

Mats J