Kategorier
Träffreportage

Tekniska mötet hos Hjertmans 2005

Tekniskt möte Hjertmans i Sisjön 19 oktober 2005

Eskaderns Tekniska Möten är alltid välbesökta. Denna träff var inget undantag. Ca 25 medlemmmar slöt upp hos Hjertmans i Sisjön. Ordföranden hälsade alla välkomna och tackade för Hjertmans vilja att ställa upp som värdar för mötet.

Synnerligen kompetent och tjänstvillig personal guidade oss först i djungeln med kartplotters och autopiloter. Kontentan om autopiloter mynnade ut i att Raymarines modell ST1000+ passar fint till M-20. Detta kunde även verifieras av flera medlemmar. Sedan var det genomgång av olika GPS-kartplottrar. Nu var det Garmins produkter som gällde. Vi förevisades allt från de små handhållna till de lite större avsedda för fast montering. Funktion och noggrannhet var likartad på alla modeller. Hjertmans bjöd på rikligt kaffe med dopp i pausen. Sedan blev det tid för de enskilda medlemmarna att intressera sig för speciella produkter. Många flockades kring GPS-avdelningen och andra passade på att handla annat smått och gott till bra priser kvällen till ära. Alldeles för snabbt blev klockan 20.30 och ordföranden tackade alla i personalen. Klubbmästaren överlämnade en imaginär gåva till butikschefen.