Kategorier
Inombordare Motorbyten Motorer Träffreportage

Bryggmötet den 22 maj 2024

Din marina verkstad, specialiserade på Volvo Penta och Yanmar motorer men har även erfarenhet av fabrikat såsom Perkins, Solé, SABB med flera. Hildedalsgatan 94, 417 05 Göteborg Hemsida: davidsmekaniska.se


I ett absolut strålande sommarväder (28°) tog sig inte mindre än 20 eskadermedlemmar till Davids Marina Verkstad på Hildedalsgatan 94 i Göteborg. Det var Eskaderns ”Bryggmöte” som ägde rum en bit ifrån havet men med mycket marin anknytning!
Klubbmästaren Ulf hade bullat upp med grillkorv med bröd som vi startade med och ordföranden hälsade alla medlemmar välkomna!
Ägarna till DMV, Omidi och Majid tog emot oss på ett mycket professionellt sätt och berättade omväxlande om företagets affärsidé, inriktning och kapacitet. DMV är fokuserade på äldre Volvo Penta och Yanmar dieslar men andra märken kan fixas också. De flesta äldre
dieslar är uppbyggda på snarlika sätt. Majid berättade hur man försöker
vara lösningsorienterade och hitta lösningar för kunden som är kostnadseffektiva.
Har t.ex. en båtägare problem med en dieselmotor kan man se till att motorn kommer till DMV för bedömning. Man kan då erbjuda genomgång och reparation eller en redan genomgången motor för direkt montage i båten. Här brukar det dock bli problem för många. Att ta ur t.ex. en MD1B ur motorrummet är en del pyssel men DMV kan tipsa om firmor som kan hjälpa till med detta.
DMV försöker hålla humana priser på alla arbeten och delar. Att provtrycka en spridare tar man i dagsläget 250:- för. Skulle man behöva ta isär och byta delar ökar naturligtvis kostnaden.
För större mekaniska arbeten, som kräver verktygsmaskiner, har DMV ett
väl inarbetat samarbete med en underleverantör. Samma sak gäller arbeten
på insprutningspumpar.

Eskadern tackade Omidi och Majid på Davids Marina Verkstad för denna
mycket lyckade träff!
Claes