Kategorier
Ruffen

Nya ruffluckor till Tuff-tuff

Ruffluckan är gjord av en 4 mm plastglasskiva från Biltema. Sen har jag skruvat och limmat 12mm teakplank också från Biltema. På baksidan har jag limmat 3mm teak (vet inte var man får tag i sånt nuförtiden, sånt hade jag liggande…..) Summa tjocklek 12+4+3= 19mm, precis som orginalluckan.
Luckan gjordes i ett stycke först, sen sågade jag itu den med cirkelsåg i c:a 30 grades lutning så att vatten rinner av utåt. Tänk på stt göra luckan lite högre än slutmåttet, man måste ha marginal för sågsnittets tjocklek.
På bilden är fortfarande skyddsfolien kvar i avvaktan på fernissa på insidans teak. (Utsidans teak behandlas med ”Snappy Teak Sealer” som genom åren har visat sig vara oerhört motståndskraftigt på teak och får det att se nytt ut länge, och är lätt att komplettera efter några år.)
Magnus Sterky