Kategorier
Seglingsträffar

VM för M20 sommaren 2015, start Byttelocket mellan Smögen och Kungshamn

Årets Västkust Mästerskap ägde rum onsdagen den 10 juni. Startlinjen var fyren Byttelocket mot startfartyget – vilket var Suecia med Kent Mattsson. Rundningsmärke var pricken/remmaren mellan Yttre Brottet och Mellanskär sydost Hållö. Distansen totalt ungefär 3,5 NM.

 Efter starten (som dessvärre inte alla hörde…) var det sträck utåt. Ström och vind drog dock båtarna syd så längre ut blev det några krysslag. Lars Pamp och Kassören möttes några gånger vid slagen, ibland den ene, ibland den andre först. Vid rundningsmärket kom dock Steve Dempe fram, osäkert varifrån, liksom Willy Nilsson. Kassören gjorde ett kort slag för at pina sig runt märket – bara för att upptäcka att här var det stark ström – motström. Kassören uttalade då ett otryckbart uttryck under tiden han fick slå en gång till. Lägg märke till att vår ordförande inte tål sådana ord varför han fick väldigt brått in mot Byttelocket. Säkert spelade den nya genuan för året en viss del i detta och fort nog passerade Steve med gasten.