Kategorier
Motorbyten

Medlem #5:s motorbyte

Efter ständigt återkommande bekymmer med sin MD1A väljer medlem #5 att ta ett rejält tag i plånboken och investera i en ny Rrun marindiesel komplett med installation och kringutrustning.

På denna sida kan vi läsa om upprinnelsen till motorbytet. /fixa intern länk/

Steve väljer alltså att leja bort motorbytet till en återförsäljare i närområdet och nedan presenterar vi bilder från installationen.

Motorbädden kompletteras med stålprofilerna. Vi behöver inte byta propelleraxeln, Ubitrade skaffar en propeller från Sleipners i Strömstad så att kona och kil passar. Motorn ser kompakt ut i motorrummet och blir inte alls hög. Alla filter etc blir lätt åtkomliga.Vi byter också lager i propellergenomföringen samt sjövattenintaget. Det gamla har för liten genomströmning. Innan vi provstartar skall vi rensa tanken från smuts. Det blir också en svanhals med vakuumventil innan kylvattnet går ut i avgasslangen.

,.

Länkar: Importörens hemsidaÅterförsäljare