Kategorier
Seglingsträffar

Marstrand 2011

Rapport från flottiljseglingen fredag 19 augusti 2011

Vi hade planerat detta väl. Bo-Håkan hade ringt alla i Kovikshamn och Marstrand. Lars hade ringt alla på Tjörn och själv skickade jag kort med inbjudan till dem i Tumlehed.
Vi såg fram emot en härlig dag och hade planerat att segla till Särholmen i närheten av Brunskär.Allt var klappat och klart – då väser SMHI att det kan bli kuling på Kattegatt och regn. Vi kastar oss då på Norges väderprognoser på yr.no. Där talade man om mindre vindstyrka men regn.
Bo-Håkan och Lars beslöt att inställa hela projektet, medan vi i Tumlehed ville avvakta fredagsmorgonen. Vi var då tre entusiaster kvar – Willy N, Björn H och jag själv.

Fredagsmorgonen kom och vi meddelade Willy att man skall segla på vattnet –inte mitt i det. Björn och jag gick i alla fall ner till hamnen för att gå till mötesplatsen vid Björkö Bovik. Detta upptäckte Vår Herre och han öppnade kranarna lite mer som en sista varning. Vi förstod honom och stannade i land i den förhoppningen att alla stannade hemma av ren självbevarelsedrift.

DSC00644l

 Björn med adekvat utrustning.

 

Hälsningar

Steve Dempe