Kategorier
Träffreportage

Bryggmöte i Lysekil maj 2007

Man slutar aldrig att imponeras av Eskaderns medlemmar. Till detta möte kom inte mindre än 30 personer. De flesta kända sedan tidigare möten men även flera nya medlemmar visade upp sig. Längsta resväg hade som vanligt Ulf T från Linköping. I pausen mellan räkfrossa och kaffe med kaka berättade Ulf om sitt motorbyte. Han valde att leja ut bytet till Motala varv som gjorde ett mycket fint arbete. Av volontären och medlemmen Xxxx X fick medlemmarna sig en del till livs om SSRS och dess arbete.De två nya styrelsemedlemmarna passade på att presentera sig.

Vädret kunde varit bättre men man kan inte ha tur jämt, det var i alla fall uppehåll. Tre MS-20 fanns att bese.Tillhörande medlemmarna Ingvar H, Ingemar J och min egen. Motorbytena i två av båtarna rönte stort intresse även bland dem som inte omedelbart står inför ett byte. Ingvar H:s båt med många kluriga uppfinningar hade många besökande ombord.

När vi frusit färdigt i snålblåsten gick vi in i det hyrda klubbhuset till färska räkor, lättöl och bröd.Det var nog tur att inte fler hörsammat uppmaningen att komma på mötet för det var precis att allt räckte,både utrymme och förtäring var på gränsen. En halvmodell av en MS-20 visades upp av klubbmästaren och den rönte ett stort intresse och man uppmanades att kontakta ordföranden för beställning.

http://www.halvmodell.net/ Tillverkarens hemsida.

De flesta bröt upp för att hinna hem med 20-färjan och när klockan var 21 var allt till ända.
Ett särskilt tack till Leif med fru Eva som hjälpte till med mötets alla delar.
Medlem #22 Claes A