Kategorier
Kommande evenemang

Eskaderseglingar planerade för 2023

Eskadersegling 7-14 juni 2023

– preliminär planering utifrån att vi själva får bestämma väder och vind

Om du väljer att starta upp eskaderseglingen på Klädesholmen tipsar Ulf om gemensam träff och natthamn på Källö-Knippla söndagen den 4:e juni. för vidare segling till Klädesholmen den 5:e.
Vi möter upp på kvällen onsdagen den 7 juni på Marstrands gästhamn för gemensam uppstart av eskaderseglingen. På torsdagen tar vi kurs in genom Hakefjorden via Älgön och Rörtången för att under Tjörnbron ta oss vidare till Ljungskile för natthamn. Fredagen går vi norröver, genom Koljöfjorden till Bassholmen för lunchstopp och för att på eftermiddagen lägga till i Lysekil. Claes blir vår hamnvärd. På lördagen går vi för lunchstopp på Smögen/Gravarne för att vidare, via Sotekanalen, ta oss
till Hunnebostrand för natthamn. På söndag går vi till Fjällbacka med lunchstopp hos Stig vid Hamburgsund. Kanske dyker några av våra lokala
medlemmar upp för att guida oss i Fjällbacka? På måndagen seglar vi först norröver för att stryka förbi Ingrid Bergmans berömda Dannholmen och sedan ställa kosan söderöver mot Lars Lerins Fläskön för att därefter styra dikt mot Sotens Svartskär för att ta oss på insidan Soten till natthamn på Smögen. På tisdagen seglar vi mot Käringön, förbi Hållö ned till Gåsö, lunchen har vi fixat innan avfärd och förtärs ombord för att på kvällningen nå fram till Käringön. Onsdag blir hemseglingsdag, vi seglar till respektive hemmahamn med lunchuppehåll på Marstrand där eskaderseglingen
upphör.

Eskadersegling 13-16 augusti 2023

På söndagskväll den 13 augusti samlas vi på SS Fram, Framnäs på Björkö i Göteborgs norra skärgård. Medtag havskräftor för kvällens dont. På måndagen tar vi oss en gemensam segeltur in genom Göteborgs hamn upp till den nya Hisingsbron där vi vänder för att ta oss vidare till Styrsö eller någon annan trevlig gästhamn i Göteborgs södra skärgård. På tisdagen försöker vi ta en tur ut till Tistlarna om vädret tillåter. Natthamn kanske på Vrångö eller Donsö för att på onsdagen avsluta för att ta oss till respektive hemmahamn.

Hoppas du hänger med på våra Eskaderseglingar hälsar Björn och Ulf
Anmälan eller om du har frågor ring eller SMS:a
Björn: 070-261 30 18 Ulf: 076-820 10 80
Det är helt OK att hänga med delar av seglingarna
men vi ser gärna att du anmäler dig senast veckan innan
respektive eskadersegling